Apelul pentru un al doilea interviu care nu vine niciodată. A fi refuzat pentru o poziție pe care ți-o dorești cu adevărat nu este niciodată un sentiment plăcut.
Publicat pe 23 februarie, 1659 vizualizari, 4 minute de citit
Apelul pentru un al doilea interviu care nu vine niciodată. Scrisoarea de respingere te lovește ca un tren. A fi refuzat pentru o poziție pe care ți-o dorești cu adevărat nu este niciodată un sentiment plăcut și îți poate afecta chiar încrederea în tine. Putem găsi modalități mai bune de a face față respingerii? Reziliența implică întâmpinarea provocărilor sau a contracarărilor cu o abordare constructivă și concentrându-se pe oportunitățile create atunci când lucrurile nu merg așa cum ai planificat.. Pentru a deveni rezistent, trebuie să înțelegi că succesul și respingerea merg mână în mână și că pur și simplu nu poți să evoluezi dacă ești tot timpul în siguranță.
Dacă ești într-un astfel de moment, iată 5 moduri de a te simți mai bine și de a putea să începi din nou căutările.
1. Renunțați la supraanaliza Ce aș fi putut spune diferit? Ce a fost în neregulă cu e-mail-ul meu?
Poți înnebuni reluând scena din nou și din nou în capul tău, disecând motivele pentru care ai primit o respingere. Adevărul este că a te dezamăgi în propria ta dezamăgire servește doar pentru a te ține blocat în trecut și te face inutil în prezent, momentul în care trebuie să te aduni, să te ridici și să te încarci pentru a-ți găsi jobul doit. Ori de câte ori apare un astefl de gând, amintește-ți că este complet neproductiv.
2. Amintește-ți că face parte din proces
Este un lucru greu de acceptat că nu vei obține fiecare loc de muncă pentru care aplici. Nimeni nu obține! A face față acestui fapt și a învăța să accepți respingerea ca parte a procesului te va ajuta să-ți construiești armura mentală și emoțională. În plus, odată ce renunți la nevoia unui rezultat garantat, te deschizi către o lume cu alte posibilități - alte locuri de muncă, oportunități și companii care ar putea fi mai potrivire. De exemplu, unul dintre clienții mei a făcut recent un interviu informativ cu angajatorul ei de vis
3. Nu uita să mulțumești intervievatorului în ziua în care ai primit respingerea
Trimite un e-mail de mulțumire în ziua în care ai primit înștiințarea de respingere, chiar și o zi mai târziu, un manager de angajare ar putea fi prezent la următorii 12 candidați. Dacă ai trecut la faza de interviu, este indicat să trimiți un mesaj nu doar recrutorului, ci și celorlalte persoane care și-au luat din timpul lor pentru a te întâlni.
4. Dacă ți-a plăcut în mod deosebit interviurile pentru companie, cere-i intervievatorului să țină cont de tine pentru pozițiile viitoare
O respingere nu trebuie să îți închidă toate ușile. Dacă este o companie care pe tine te interesa din trecut, este bine menții lucrurile într-o notă pozitivă. Uneori, companiile țin o evidență a foștilor candidați de care le-a plăcut, astfel încât să poată ocupa posturi deschise. Menținerea unei conexiuni cu intervievatorul tău ar putea duce la un loc de muncă în viitor.
5. Dacă ai primit câteva respingeri la rând, ar fi bine să îți analizezi CV-ul - poate îi lipsește ceva
Dacă mai multe dintre aplicațiile tale nu reușesc, poate fi necesar să îți reanalizezi abilitățile într-o mai manieră critică. Primul pas este să îți dai seama dacă respingerea provine din lipsa abilităților sau din faptul că poate nu te potrivești culturii companiei. În cazul abilităților, ți-ai putea lua un curs online și să înveți ceva nou pentru CV-ul tău.