Indiferent dacă ești în căutarea unui nou job sau nu, CV-ul tău trebuie actualizat regulat
Publicat pe 10 mai, 2102 vizualizari, 3 minute de citit
Indiferent dacă ești în căutarea unui nou job sau nu, CV-ul tău trebuie actualizat regulat pentru a reflecta progresul abilităților, al responsabilităților și al reușitelor. Un CV este o lucrare în continuă desfășurare. Și, la fel ca o mașină, dacă nu o întreţi în mod regulat, aceasta nu va funcționa la capacitatea ei maximă.
Care ar fi unul dintre avantajele unui CV și al unui profil online actualizat în permanență? Ai posibilitatea de a aplica rapid pentru un nou job descoperit când acesta devine disponibil și de a proiecta o reprezentare exactă a abilităților tale.
Când să îți actualizezi CV-ul? Noi ți-am pregătit mai jos 5 momente cheie pentru modificarea lui.
1. Când începi un nou loc de muncă
Cele mai bune CV-uri evidențiază realizările cuantificabile - nu responsabilitățile de la locul de muncă. Dar când ești un angajat nou, încă nu ai realizări dobândite, însă poți spune povestea angajării. Acum este momentul să îți actualizezi secțiunea de sinteză a carierei și să ieși din circuitul căutării unui loc de muncă.
2. Când ești promovat
Profită de ocazie pentru a sărbători, dar nu uita să îți actualizați CV-ul, care ar trebui să includă întotdeauna poziția ta actuală. Atunci când ești promovat nu te grăbi doar să o menționezi în CV, ci ar fi bine să și menționezi motivele pentru care ai fost promovat. Să nu îți fie frică să te lauzi!
3. Când ai încheiat un proiect
Ai încheiat o colaborare majoră? Închei dezvoltarea unui nou produs? Aceste realizări trebuie reflectate în CV-ul tău. Este important să menționezi cifre şi date, numărul de oameni care au luat parte la proiect, rolul pe care l-ai avut şi dificultăţile cu care te-ai confruntat.
4. Când vei fi disponibilizat
Da, trebuie să îți actualizezi CV-ul când tocmai ai pierdut un loc de muncă. A fi concediat este un lucru, a fi disponibilizat ca parte a unei reduceri de personal este o poveste diferită, mai ales dacă este un insucces al companiei. O parte a revenirii presupune însă lucrul la un CV actualizat. În loc să omiți în CV faptul că ai fost disponibilizat, mai bine faci un rezumat al acestui fapt. În plus, o să vrei să îți actualizezi experiența de lucru penru a reflecta ce faci în prezent.
5. Când dobândești noi abilități
Indiferent dacă este vorba de o acreditare, certificare sau cunoștințe noi, cum ar fi învățarea unei limbi, abilitățile mereu îți vor întări CV-ul, așa că ai grijă să acumulezi cât mai multe. Abilitățile specifice domeniului în care activezi îți pot servi și ca cuvinte cheie, astfel CV-ul tău va fi ajutat să treacă prin sistemele de urmărire ale aplicațiilor. De asemenea, elimină periodic abilitățile depășite sau software-urile învechite.