Îți face cu ochiul slujba corporativă, cu un salariu bun și cu beneficii frumoase. Este oare cea mai bună alegere?
Publicat pe 2 februarie, 770 vizualizari, 4 minute de citit
Tocmai ai absolvit facultatea și îți ții în mână diploma și ai și câteva oferte de muncă aveți o diplomă în mână (sau prin poștă) și aveți câteva oferte de muncă pe masă. Prima ofertă este la un brand de renume din domeniul tău, pe o poziție de entry-level, iar cea de a doua ofertă este într-un start-up mic la început de drum și el. Le-ai văzut produsul și crezi în el, în misiunea și abordarea lor, însă nu ești sigur dacă vrei să îți asumi riscul de a începe și tu odată cu ei. Îți face mai mult cu ochiul slujba corporativă, cu un salariu bun și cu beneficii frumoase.
E oare asta cea mai bună alegere? Iată 5 motive pentru care trebuie să faci încercarea de a intra în lumea start-up-urilor.
1. Ai mai multe responsabilități
Să lucrezi într-un start-up înseamnă de cele mai multe ori că faci parte dinr-o echipă mică. Datorită faptului că numărul echipei este atât de mic, cel mai probabil nu mai există altcineva în companie care sp aibă abilitățile tale, să abordeze problemele în maniera în care tu o faci.
2. Ți se oferă mai multe oportunități
Cu siguranță știi că majoritatea locurilor de muncă din start-up-uri nu sunt la fel de bine plătie precum cele din mediul corporativ. Posibil ca tu alături de cunoștințele pe care le ai să valorați mai mult decât te poate plăti un start-up. Cu toate acestea, să lucrezi într-un start-up îți oferă un alt tip de recompensă – un întreg sistem care se bazează pe stimularea abilităților pe care le deprinzi și pe oportunități.
3. Vei avea parte de diversitate
Cei mai mulți oameni care au un job într-o poziție corporativă mai structurată se plâng că sunt legați de sarcina lor principală și nu pot să exploreze alte domenii. Dacă poziția ta de entry-level este fie să scrii, proiectezi, să completezi foi de calcul sau orice altă sarcina ce revine doar unei persoane, atunci te anunț, cu părere de rău că faci ceva greșit.
Să lucrezi într-un start-up presupune să faci o mulțime de lucruri, chiar și dintre acelea la care nu te-ai gândit să le vei face.
4. Vei învăța de la inovatori
Oamenii care își încep propria afacere au o gândire diferită de cei care nu au plecat niciodată să creeze ceva propriu. Antreprenorii văd o problemă și se gândesc la un mod inovator și original de a o aborda. Datorită acestei naturi inovatoare, antreprenorii sunt unii dintre oamenii de la care să înveți. Abordează problemele într-un mod diferit, găsesc în mod constant soluții. Inovația reprezintă mai mult decât creativitate. Rezolvarea problemelor într-un mod nou. Fiecare start-up de succes are adevărați inovatori și, dacă îi găsești pe cei potriviți, veți avea multe de învățat.
5. Munca și eșecurile tale vor fi reunoscute
Să lucrezi la o companie mare, sunt șanse ca toată munca ta să fie ignorată de șef sau altcineva să câștige credit. În schimb, într-un start-up este aproape imposibil să nu observi o treabă făcută bine și să nu acorzi credit. Dacă ai o reușită, într-o echipă mică ea va fi recunoscută, iar laudele vor veni instantaneu. Pe partea cealaltă, dacă vei face o greșeală, la fel de repede va fi și ea observată. Există două aspecte pozitive la acest fapt. Primul este că este aproape imposibil să te relaxezi. În câteva zile, va fi observat costul și relaxarea, iar restul echipei se va întreba de ce lucrează mai mult decât de obicei. Asta te ține concentrat pe munca ta. Al doilea motiv este că, deoarece eșecul este mai ușor de observat, întreaga echipă se va asigura că se va elimina. Rămâni concentrat încă de la început, iar succesele tale vor fi recunoscute, iar eșecurile vor fi reduse la minimum. Atunci când restul echipei o să îți spună „Nu am fi putut face asta fără tine”, poți avea încredere că va fi adevărat.