„Cum m-am descurcat în interviul meu de angajare?” este una dintre întrebările la care te gândești în urma unei discuţii pentru angajare.
Publicat pe 8 februarie, 3553 vizualizari, 4 minute de citit
„Cum m-am descurcat în interviul meu de angajare?” este una dintre întrebările la care te gândești în urma unei discuţii pentru angajare. Cum poți ști dacă totul a decurs bine? Este aproape imposibil până când nu vei primi răspundul din partea compaiei. Însă, există câteva semne după care te poți ghida pentru a te simți mai liniștit, iar noi îți prezentăm 6 dintre aceste indicii.
Atunci când în timpul interviului angajatorul folosește afirmații pozitive este unul dintre semnele că discuția a decurs bine și că este impresionat de tine și de experiența ta. Poți urmări câteva afirmații cheie. Dacă un angajator a folosit răspunsuri pozitive precum „Răspuns excelent” sau „Aceasta este exact abilitatea pe care o căutăm”, este un semn bun. Intervievatorul a dat din cap sau a apărut cu adevărat implicat în conversația ta? Dacă da, ai putea fi pe o cale bună.
În timpul unui interviu, angajatorul îți prezintă pe scurt sarcinile și resposabilitățile zilnice ale postului pentru care candidezi. Cu toate acestea, dacă observi că încearcă să îți vândă slujba, atunci este un semn bun că ai făcut o impresie bună. Dacă un angajator nu ar fi impresionat de tine, de ce ar depune un efort să te convingă că acest job este pentru tine?
Când ieși din sala de interviu - sau termini apelul pentru interviu poți verifica cât a durat conversația. A durat atâta timp cât a fost programat sau a durat mai mult decât te-ai fi așteptat? Dacă un interviu durează mai mult decât era de așteptat, este un semn că răspunsurile tale au fost pe placul lor. Astfel, au dorit să petreacă mai mult timp dorind să afle cine esti și cum ai putea ajuta compania.
Atunci când intri în sala de interviu și pe lângă intervievator se află și alți angajați este un semn bun din partea companiei care îți arată că este interesată de tine. Dacă nu ai prezenta încredere, probabil nu ar vrea să dedice și timpul altor membrii ai companiei. În plus, dacă îți prezintă persoane pe care nu te-ai aștepta să le cunoaști, poți lua acest lucru ca un bun indiciu.
Dacă intervievatorul îți arată data de început, probabil este impresionat de tine. Intervievatorul te-ar putea întreba „Când te poți alătura cel mai devreme?” sau „Dacă ar fi să îți oferim această poziție, cât de repede ai putea începe?”. Astfel de întrebări îți pot indica faptul că un angajator se gândește să îți ofere slujba. La urma urmei, înainte de a face o ofertă vor trebui să știe cât de curând ești disponibil.
Interviurile se mențin de obicei cu vocabularul non-angajament, cum ar fi „dacă te-am angaja pentru această slujbă, ai face...” sau „persoana angajată pentru acest post va lucra pentru...” Aceasta este pentru a evita speranțele unui solicitant, în special într-un stadiu incipient al procesului de recrutare. Dacă te apropii de sfârșitul procesului de recrutare, iar angajatorul îți vorbește ca și cum ai face parte din echipă, este un semn bun că l-ai impresionat pe angajator. Intervievatorul poate spune ceva de genul „la asta te poți aștepta ca angajat aici...” sau „după formalităţile de HR vei fi prezentat restului echipei”. Aceștia sunt indicatori subtili conform cărora o companie se gândește la tine nu ca la un candidat, ci ca la un potențial angajat care s-ar putea alătura echipei în curând.