Cele mai comune motive pentru care un start-up eșuează
Publicat pe 29 martie, 1793 vizualizari, 10 minute de citit
Articol relizat de bloggerul Adrian Negulescu.
Mulți oameni doresc să fie independenți financiar și decid să pornească propria afacere. De cele mai multe ori aceștia aleg să înființeze un start-up. Cu toate acestea, 90% din start-up-uri dau greș în primul an de la înființare. În acest articol am evidențiat cele mai frecvente 20 de motive pentru care un start-up eșuează.
Vă întrebați vreodată de ce start-up-urile cele mai de succes își păstrează primul set de angajați? Când începeți o afacere nouă, trebuie să vă comiteți să angajați persoanele potrivite înca de la prima încercare. Nu există nimic care să dăuneze unui startup mai mult decât o rată înaltă de fluctuație a angajaților.
Angajatul rău este o cauză tipică de eșec pentru multe companii. Pentru a evita această prăbușire, angajați cu atenție persoane care vor fi întotdeauna responsabile de misiunea companiei dumneavoastră și de oamenii din ea.
Un criteriu cheie pentru a reuși ca antreprenor este să crezi în tine, să-ți găsești valoarea de piață și să mergi împotriva tuturor șanselor. Acest tipar este destul de productiv pentru că eșuarea în a găsi valoarea de piață pentru produsul sau serviciile dumneavoastră este asemănătoare cu un produs sau servicii care vor fi moarte la sosire.
Antreprenorii care refuză să ia taurul de corn în toate aspectele sunt susceptibili de a nu reuși. Prin urmare, obțineți analiza potențială a valorii de piață pentru a evita finanțarea unui proiect eșuat.
Verificarea antecedentelor este procedura operațională standard pentru a se asigura că o investiție sau o decizie comercială are sens. Nu există o scurtătură în afaceri. Cu toate acestea, din experiența și observația mea personală, am ajuns să realizez că majoritatea antreprenorilor care evită verificarea antecedentelor sunt în căutarea unor probleme.
În demararea unei afaceri, urmați cerințele legale și politicile guvernamentale pentru a evita să fiți prinși în rețeaua de eșecuri.
Învățarea de la ceilalți este imperativă pentru succesul unui start-up. Experiența vă ajută, dar obținerea de sfaturi de la persoanele care au fost deja acolo pot fi un mare ajutor pentru a vă educa despre principiile de funcționare ale unei afaceri.
Învățarea de la alții vă va ajuta, de asemenea, să planificați pentru viitor, să schițați riscul cunoscut, capitalizarea pieței de studiu și alți factori de afaceri importanți.
Fiecare potențial antreprenor ar trebui să-și valorifice afacerea ca un diamant, să se implice în planificare și dezvoltare și, în general, să se angajeze în întreaga companie.
Cei mai de succes antreprenori sunt, de obicei, figura principală care ia decizii în start-up-ul lor. Acest lucru s-ar putea cataloga ca fiind prea rigid, dar implicarea în toate domeniile vă va permite să vă construiți o afacere cu dumneavoastră ca imagine principala.
Planificarea bazată pe ipoteze este un apel pentru colaps. Spui că produsul sau serviciile dumneavoastră vor vor atrage atenția oamenilor asupra altor branduri recunoscute?
Acest tip de presupunere va funcționa numai dacă introduceți un produs unic diferențiat, cu o propunere de valoare remarcabilă, altfel pur și simplu vă veți alătura celorlalți 90 la sută care eșuează.
Cel mai bun sprijin pe care îl veți primi în timp ce vă construiți afacerea va veni de la familia și prietenii dumneavoastră, deoarece ei vor fi întotdeauna la dispoziție pentru a-și arunca greutatea asupra deciziilor dumneavoastră. În plus, o mică încredere în momentele de grele de încercare vă poate ajuta pe termen lung.
Acest lucru va atenua stresul implicat în stadiul inițial. Fără sprijinul și încurajarea acestora, ați putea obține o creștere severă a presiunii sau a stresului, care este un alt factor responsabil pentru a face ca antreprenorii să se alăture celor 90 de procente.
La un moment dat, lipsa de încredere în sine și stima de sine scăzută vor apărea. Cu toate acestea, permițându-vă negativității să apară, veți împiedica progresul. Trebuie să treceți peste ea pentru a vă asigura că nu sunteți descurajați de eforturile viitoare.
Capacitatea dumneavoastră de a vizualiza gândirea pozitivă este cea care vă va împiedica să eșuați. Gândirea pozitivă este, de obicei, forța motrică din spatele construirii unei afaceri de succes, deci țineți-vă capul sus și continuați!
Cash flow-ul sau fluxul de numerar este viața fiecărei afaceri. Capitalul insuficient poate distruge chiar ideea cea mai profitabilă. Dacă banii sunt insuficienți și companiei îi este dificil să acceseze fonduri, acest lucru va șterge cu siguranță lansarea.
Asigurați-vă că aveți un model de afacere bine planificat, cu un flux de numerar adecvat pentru sustenabilitate. În caz contrar, cei 90 la sută vă așteaptă.
Un plan de afaceri bine scris și bine conceput va avea un drum lung în formarea deciziilor și va privi roata progresului companiei dumneavoastră.
Absența unui plan de afaceri sau a unei copii prost elaborate va da drumul la eșec. Obținerea unui profesionist care să se traducă într-un plan ideea dumneavoastră de business va contribui mult la realizarea progreselor necesare și la evitarea defecțiunilor.
Planificarea poate fi plictisitoare, dar fără un plan solid pentru afacerea dumneavoastră, care include cercetarea ideilor de afaceri și potențialul pieței, veți lucra în întuneric. Cele mai importante planuri care trebuie luate în considerare includ un plan de afaceri, un plan financiar și un plan de marketing.
Fiecare om de afaceri sau întreprinzător ar trebui să aibă cel puțin o cunoaștere decentă a unor abilități legate de ceea ce intenționează să construiască.
Acest lucru va permite înțelegerea rapidă atunci când lucrurile merg prost. Cu toate acestea, lipsa de know-how este un apel pentru eșecul colosal. Și asta este cee ce încercați să evitați.
Obiectivele vă pot oferi direcții atunci când vă începeți prima dată afacerea, apoi vă veți ține la curent în timpul operațiunilor de zi cu zi. Asigurându-vă că obiectivele dumneavoastră sunt obiective SMART, puteți identifica locul în care doriți să mergeți și să schițați pașii specifici pe care îi veți lua pentru a ajunge acolo.
De multe ori, lipsa de încredere în abilitatea noastră și teama de eșec ne determină să ne subevaluăm produsele și serviciile noastre. Aceasta este o cale periculoasă de luat, deoarece subminează valoarea unică pe care o aduceți la masă și deschide posibilitatea resentimentelor și frustrărilor. Recuperarea de la subevaluarea bunurilor dumneavoastră este un drum lung, astfel încât ar trebui să explorați pe deplin piața în timp ce începeți afacerea dumneavoastră pentru a identifica cel mai bun punct de intrare a prețului pentru ceea ce vindeți.
În calitate de proprietari de întreprinderi mici, tehnologia poate oferi noi oportunități, ne ajută să ne desfășurăm mai eficient activitatea și chiar ne ajută să economisim bani. Tehnologia nouă poate fi intimidantă și necesită timp de învățare și înțelegere, dar o lipsă de dorință de adaptare la progresele tehnologice vă poate afecta afacerea pe termen scurt și lung.
Marketingul poate lua mai multe forme, de la publicitatea tradițională, la marketing online. Nu există reguli stabilite atunci când vine vorba de marketing; cel mai bun tip de marketing pentru dumneavoastră depinde de afacerea dumneavoastră și de publicul țintă. Greșeala presupune că nu trebuie să comercializezi și că afacerea va veni la tine.
O parte vitală a oricărei campanii de marketing de succes este înțelegerea clienților dumneavoastră ideali. Nu este suficient să creați un buget de marketing și să încercați un pic de tot. Trebuie să faceți cercetări de piață pentru a identifica la cine încercați să ajungeți, unde îi puteți găsi și cum vor reacționa la activitățile dumneavoastră de marketing.
Începerea unei afaceri nu trebuie să necesite o investiție mare, dar unii proprietari de afaceri se simt nevoiți să cheltuiască foarte mult pentru a achiziționa cele mai bune dintre cele mai bune, de la ajutorul de marketing, la echipamente și software. Există de obicei alte opțiuni disponibile, mai puțin costisitoare, dar la fel de viabile, dacă sunteți dispus să faceți cercetarea. Crearea și menținerea unui buget de afaceri pentru reducerea cheltuirii în exces este întotdeauna o idee excelentă.
Unii proprietari de afaceri mici, care nu depășesc limitele, intră în celălalt capăt al spectrului și refuză să cheltuiască mai mult din nimic. Deși există cu siguranță modalități de a începe și de a dezvolta o afacere cu fonduri limitate, mergeți prea departe și nu investiți niciun fel de capital în afacerea dumneavoastră. Acest lucru vă poate limita grav potențialul de succes.
Un proprietar de mici afaceri poate fi dispus să învețe cum să fie un cârlig al tuturor tranzacțiilor, dar nu trebuie să fie așa. Delegarea eficientă poate fi una dintre cele mai bune modalități prin care noii proprietari de afaceri mici pot să își construiască afacerile, să-și elibereze timpul pentru activități de afaceri care necesită expertiza lor unică și să construiască o echipă poziționată pentru succesul viitor.
Începutul unei afaceri necesită o serie de trăsături de caracter orientate spre succes, cum ar fi unitatea, dedicația și un sentiment serios de angajament. Proprietarii de afaceri mici trebuie să fie dispuși să facă sacrificii, să pună timpul necesar și să facă față provocărilor, dacă doresc ca afacerile lor să aibă succes.
Cu toții facem greșeli. Cheia este să fiți conștienți de acestea și să lucrați în mod constant pentru a lua decizii inteligente și bine informate în afacerea dumneavoastră. Dacă puteți face acest lucru și rămâneți rezilienți când faceți o greșeală, succesul va fi la îndemână.
Sunt o persoană deschisă, sociabilă care pune pasiune în tot ceea ce face. Simt că pot exprima mai bine în cuvinte anumite stări şi trăiri pe care le am, iar atunci iau un creion şi încep să-mi aştern inspiraţia pe hârtie.