Cum să ceri o mărire de salariu și recomandări despre cum să o obții
Publicat pe 26 martie, 1408 vizualizari, 3 minute de citit
Economia României nu e neapărat una grozavă, însă munca trebuie întotdeauna recunoscută în mod corespunzător. Dacă lucrezi de mai mult de un an și simți că nu primești un salariu corespunzător rezultatelor pe care le-ai adus companiei în care lucrezi, e timpul pentru o mărire de salariu.
Trebuie notat faptul că a cere o mărire de salariu nu este o rușine, ci o necesitate. În fața faptului împlinit pierdem însă firul discuției din capul nostru despre cum am putea cere acea mărire. Dacă și tu te-ai gândit măcar o dată la asta, iată niște sfaturi pentru rezolvarea celor mai comune probleme pentru o mărire:
După o reușită care a adus mulțumire șefului tău, după ce ai căpătat puțină vechime în companie și mai mult de trei-cinci rezultate considerabile, după ce ai cercetat în profunzime salariile uzuale în domeniul tău. Nu există un moment perfect pentru a cere o mărire de salariu, acestea sunt doar câteva sugestii, însă poți oricând să ceri o mărire dacă simți că o meriți iar aceasta nu trebuie să fie neapărat materială.
Totul depinde doar de tine, de companie și de domeniul în care lucrezi. Salariile pentru entry level sunt mai mici față de cele de middle level. Așteaptă să evoluezi și fă o analiză a rezultatelor și eficacității tale înainte să ai întâlnirea cu șeful. Nu te arunca de la o sumă modestă la una colosală într-un perioadă scurtă de timp. Revino la sfaturile de mai sus și nu uita să iei o decizie rațională.
Așadar, pornește la drum fără frică. În definitiv, angajații sunt cei fără de care firmele nu ar exista. Măririle de salariu sunt perfect normale. Îndrăznește să ceri și vezi ce ți se va da.