Recomandări ca CV-ul tău să convingă angajatorii
Publicat pe 11 aprilie, 2006 vizualizari, 3 minute de citit
Când vine vorba despre angajare, mulți oameni dau înapoi după ce văd cerințele unui job. Fie că este vorba despre lipsa de experiență sau despre faptul că nu au toate acele lucruri cerute de angajator, să ai un CV cu cât mai multe realizări este cu siguranță un bonus. Dar ce este un CV și cum îl faci cât mai atractiv ca angajatorul să îl deschidă de îndată ce îl vede?
Un CV sau un curriculum vitae este un document detaliat în care angajatorul regăsește toate realizările tale importante și parcursul profesional. Pentru a avea un CV de succes nu este de ajuns doar o enumerare a locurilor tale anterioare de muncă. Trebuie să ții cont de anumite lucruri când începi să scrii și să iei în considerare posibila reacție a celui la care ajunge.
Care sunt cele mai importante lucruri care nu ar trebui să lipsească din CV-ul tău?
La prima vedere, ai putea crede că sunt lucruri banale, însă sunt esențiale în căutarea angajatului pe care companiile îl vor. Nu e nevoie să îi pui titlul de „CV”. Angajatorii știu deja că asta ai trimis. Cât despre datele de contact, nu le da localizarea ta exactă, de obicei e de ajuns orașul în care locuiești în prezent și județul.
Imediat înainte să începi să îți înșiri calitățile, trebuie să incluzi o descriere personală. Nu trebuie să te lauzi. Caută cel mai important lucru care te recomandă pentru poziția pe care o vrei în cadrul companiei pentru care aplici și povestește în câteva rânduri de ce e un avantaj.
Începe cu cea mai recentă experiență și apoi continuă să le adaugi pe cele pe care le consideri cele mai relevante, unde ai învățat cele mai multe lucruri necesare unui anumit job sau cu durata mai lungă. Aici poți menționa și ce responsabilități cheie ai avut și ce ai mai reușit să dezvolți pe plan profesional și ca mod de lucru pentru viitoarele job-uri.
Nu le ignora pentru că au un rol vital în alegerea noului angajat. Și nu se referă neapărat la faptul că ești punctual, ci mai mult la ce știi să faci practic și la ce nivel te afli cu fiecare (începător, mediu, avansat, profesionist).
Facultate, cursuri, seminarii – orice mediu de învățare din care ai învățat ceva relevant.
Cele cinci lucruri sunt cele mai relevante mențiuni dintr-un CV. Când vine vorba despre ce să nu scrii, ar fi: fotografii, referințe dacă nu sunt cerute, laude la adresa companiei pentru care vrei să lucrezi sau niveluri grafice ale aptitudinilor.
Succes în carieră și nu uita că uneori simplitatea e cheia!