Anunțurile de angajare sunt de multe ori prima impresie a viitorilor angajați despre companie.
Publicat pe 26 octombrie, 887 vizualizari, 3 minute de citit
Când vine vorba despre job hunting, procesul poate fi dificil atât pentru candidați, cât și pentru companii. Dacă o companie caută angajați care să se potrivească pe cât de bine posibil profilului lor, candidații vor să lucreze conform propriilor cerințe de muncă.
Strategiile de recrutare, deși bine gândite de companii înainte să pornească, pot fi costisitoare și de multe ori ineficiente, astfel că o poziție care s-ar putea ocupa rapid poate fi vacantă chiar și mai mult de trei luni de zile. Un anunț de angajare bine redactat, care să ofere toate detaliile importante pentru candidat și care să răspundă întrebărilor sale la un Google search e mai promițător decât o campanie offline. Dar ce ar trebui să facă un recrutor pentru ca anunțul său de angajare să aibă cât mai mulți aplicanți din care să aleagă?
O descriere cât mai precisă a poziției
De la studii și până la amplasarea centrală a birourilor, totul trebuie să fie cât mai precis și adevărat. Nu poți spune că biroul este la cinci minute de metrou și de fapt să fie la douăzeci de minute. De asemenea, nu trebuie evitată menționarea tuturor responsabilităților cât mai detaliate. În acest fel, candidații vor ști dacă studiile lor se potrivesc sau nu și dacă au experiența necesară pentru a fi luați în considerare pentru job.
Gramatica
Poate părea evident, dar nu este. Mulți recrutori au greșeli în exprimare care, unor candidați, li se par inexcuzabile. În cazul în care anunțul include „o stăpânire cât mai bune a limbii X”, trebuie verificat să nu aibă greșeli de gramatică sau de vocabular, cuvinte care nu au loc în context sau alte typos.
Prezență pe social media
Chiar dacă site-urile de joburi preiau anunțurile de angajare, nu strică reclama pe social media. O descriere atractivă, însoțită de un vizual care să sară în ochi, le dovedește candidaților că firma e prezentă și pe social media. Și știm cu toții că în ziua de azi social media e un factor decisiv în viețile oamenilor.
Descriere scurtă, dar relevantă a companiei
Candidații citesc prima oară cerințele și responsabilitățile, însă nu sar peste partea legată de descrierea companiei. Dacă e mai lungă decât tot anunțul, își pot pierde rapid interesul. Nu e cazul să povestească totul de la înființare și până în prezent, pentru că astfel de întrebări se pot pune și la interviu. O descriere cât mai scurtă și concisă e mai bună decât una de 10 rânduri.
Descrierea avantajelor
Nu doar a salariului și a programului, ci a tuturor avantajelor care vin odată cu jobul. Asta înseamnă modul în care li se va dezvolta cariera. Ce vor învăța dacă acceptă provocarea respectivului job, ce oportunități de dezvoltare au, dacă pot avansa în cadrul companiei.
Datele adunate de cercetători sugerează că anunțurile de angajare sunt prima impresie a angajaților despre companie. De ce să nu o faci să fie și una remarcabilă?